Sider

søndag den 8. september 2013

Torsdag d. 29. August
Torsdag skulle vi flyve for 3. Gang på vores tur! Vi havde købt en guides 3 dages tur til The Red Center, hvor Ayers Rock/Uluru bla. Ligger. Uluru er verdens største sten som mange af er nok ved! Og I har sikkert set lige så mange fantastiske billeder af sen som vi har! Derfor glædede vi os vildt til at se den i levende live og prøve at leve i outbacken. Vi fløj fra Sydney til Alice Springs, som ligger helt inde midt i det røde Australien! Vi havde en enkelt overnatning på et hostel, før vires tur ud i outbacken startede. Vi blev mødt af en vanvittig hede og det var meget tydeligt at vi var LANGT væk fra vand! Vi gik lidt ud i byen og så kun sorte mennesker - mange af dem formentlig aboriginals. Vi bemærkede at de havde et meget karakteristisk udseende, som man nok kun ser i dét folkefærd!
Fredag den 30. august

Kl. O5. Fredag morgen stod vi friske og spændte op til vores tur ind mod outbacken. Vi var en flok på 24 som skulle afsted. Det tog os over 6 timer at komme helt derind hvor det hele skulle ske. Da vi endelig var derinde, startede vi turen med en 7 km lang gåtur rundt i det der hedder Kings Canyon. Kings Canyon er en national park, som består af kæmpestore røde rocks og hvis højde er omkring 100 meter. Det var en sej gåtur på grund af det ujævne underlag! Og så var det brændende varmt! Kings Canyon var meget meget goldt og øde! Det var ret fascinerende at se. Efter den udmattende gåtur var det ved at blive mørkt og vi havde endnu ikke fundet vores lejer eller hentet brænde ind! Ja vi skulle selv sørge for brænde til vores Camp fire og det var ikke bare små pinde vi skulle finde, nej det var TRÆSTAMMER! De skulle være så store og lange som muligt. Da vi havde fundet nok og det hele var blevet læsset op på anhængeren, var det nu helt mørkt. Forestil jer at være så langt væk fra alt hvad der hedder lamper og lygter - det var BÆLG MØRKT! Det var en lidt skræmmende følelse at stå ude midt i ingenting, men skræmmende på den spændende måde! Vi blev delt ud i grupper. Nogle skulle lave mad, andre lave bål, andre finde swagsne frem (som vi skulle sove i), nogle skulle vaske op. Det varede ikke længe før vi sad rundt om en mægtigt og varmende bål, men vores kamelburgere på låret, en pølse i den ene hånd og en øl i den anden! Det her var fedt!! Eftersom vi skulle op kl. 5 næste morgen, kravlede vi langt om længe ned i vores swags. En swag er en form for firkantet og stiv sovepose med en indbygget madras i! Dér lå vi, beskidte som aldrig før, trætte g spændte rundt om det knitrende bål, som varmede vores ansigter og kiggede op i en almægtig himmel, med så mange stjerner og galakser at det var helt svimlende! Det var intet mindre end fantastisk at falde i søvn til!

Lørdag den 31. August!

Efter vores første nat i swags blev vi vækket kl.5! Efter morgenmaden pakkede vi lejeren sammen, og kørte mod nationalparken Katja tutja! Her skulle vi gå en 7km lang tur rundt i parken! Det var virkelig flot, og man fik rigtig indtryk af hvor anderledes naturen er fra australiens kyster! Efter den varme og lange gåtur, var der frokost i skyggen, man kunne også komme ind i nogle gallerier og se kunst lavet af rigtige aboriginals. Der var mange rigtig fine ting, men som desværre også var utrolig dyre!! Vi skulle nu videre til Ayers Rock/Uluru! Det var vildt endelig at se den enorme sten, som så mange har snakket om! Der blev taget en masse billeder, og så skulle vi ellers helt tæt på, for at gå en lille tur ved den. Da solen begyndte at gå ned kørte vi ud til et viewpoint, hvor man kunne se Uluru på lang afstand! Har fik vi serveret champagne og kiks, mens solen gik ned! Det var utrolig smukt, og en dejlig afslutning på en lang dag. Turen gik herefter videre til en ny og lidt mere civiliseret lejr! Her fik vi os et meget til trængt bad, og god aftensmad som bestod af madpandekager med fyld! Det sidste af aftenen inden swagtid, brugte vi sammen med de andre fra gruppen rundt om bålet! Her legede vi nogle lege og hyggede os.

Søndag den 1. September

Vi skulle igen op kl.5, da vi denne morgen skulle ud og se solopgangen med Uluru! Vi kørte igen ud til et viewpoint, hvor vi ventede på solen skulle begynde at stå op! Det var en vildt smuk oplevelse, og en dejlig måde at starte dagen på, selv om det var en anelse køligt!! Efter en times tid med den smukke udsigt, kørte vi igen helt hen til Uluru. Her fik vi tilbuddet om endten at bestige Uluru eller gå den 8km lange tur rundt om den. Vi besluttede os for at tage turen rundt om, da aboriginalsne ser stenen som hellig, og derfor ikke mener man bør klatre op på den! Herefter var det tid til en frokost tilbage i vores lejr, også gik turen ellers den lange vej tilbage mod Alice Springs! Om aftenen mødtes vi med vores guide, Jason, og de andre fra turen. Vi spiste aftensmad sammen og fik et par øl i baren. Det var en hyggelig aften, og en god afslutning på en fantastisk tur!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar